Onze labelpagina's al ontdekt? Lees bv over Rough Trade, bekijk de nieuwste video's en zie alle releases.

 

Leeg Wagen

Over Konkurrent

Konkurrent Onafhankelijk Muziekbedrijf is begonnen in 1985 en inmiddels op het gebied van distributie een instituut met in-house promotie en effectieve marketing en verkoop. In de afgelopen 39 jaar verdeelden we de platen van Arcade Fire, Antony & The Johnsons, Björk, Sufjan Stevens, Khruangbin, Slint, Calexico, Phoebe Bridgers en nog veel meer grote en kleinere artiesten. Nog steeds doen we ons best om het belang van de artiest niet uit het oog te verliezen. Daarom werkt Konkurrent al tientallen jaren met gelijkgestemde labels als Sub Pop, Rough Trade, Jagjaguwar, Dischord, Secretly Canadian, Thrill Jockey, Dead Oceans, City Slang et cetera.

Al bijna 40 jaar

We begonnen als tegenhanger van andere platenmaatschappijen omdat we platen doorgaans veel te duur vonden en de inkomstenstrijkstok van met name majors niet fair vonden. De releases van het roemruchte The Ex waren belangrijk in de beginjaren, nog steeds verdelen we hun muziek. We brachten in die tijd zelf platen uit van Faith No More, Victims Family en Nomeansno. En met Fugazi, Alice Donut en Girls Against Boys hadden we zeer nauwe banden. Als drummer van Scream hing een piepjonge Dave Grohl zelfs een tijdje rond bij Konkurrent.

Vanaf begin jaren 90 werd Konkurrent steeds meer een serieuze distributeur en inmiddels zijn we voor heel veel labels en platenwinkels in Nederland, Belgie en Luxemburg niet meer weg te denken vanwege ons enorme roster: o.a. Hyperdub, , Numero, Sacred Bones, Fire!, Leaf, Erased Tapes, Rune Grammofon, Woodsist, Thrill Jockey, Full Time Hobby, Asthmatic Kitty, Kranky en Awesome Tapes From Africa (zie complete labellijst).

In The Fishtank

Artiesten als Bonnie ‘Prince’ Billy, Godspeed, Calexico, Jesus Lizard en Low waren kind aan huis bij ons. Om de vriendschap met heel veel bands te verstevigen begonnen we eind jaren 90 de In The Fishtank serie. Zij mochten experimenteren, samenwerken, coveren, maakt niet uit wat en wij boden ze een veilig kader. Nog steeds spreekt de reeks wereldwijd tot de verbeelding, hoewel we al in geen jaren eentje hebben uitgebracht, maar In The Fishtank is zeker niet afgeschreven, er kan plotseling zomaar weer een nieuwe opduiken.

Onze eerste catalogus:

Powered by

Renate Beense (geb. 1975)

C. Duncan, oktober 2015

Amsterdam

 

 

www.renatebeense.nl